▷ Eenhoorn / Unicorn kinderfeestje 🦄 organiseren in 2022? Zo pak je dat aan! 🎈 (2024)

Unicorn of eenhoorn kinderfeestje organiseren?

Is jouw zoon of dochter helemaal weg van glitters, magie en zoveel mogelijk vrolijke kleuren? Unicorns zijn tegenwoordig super populair.Een eenhoorn of unicorn kinderfeestje is dan ook een uitstekende keuze als thema voor een kinderfeestje. Hoewel de unicorn of eenhoorn pas sinds een aantal jaren van populariteit geniet onder de kleintjes, stamt dit magische en mythische wezen uit het oude Griekenland, 3000 v. Christus. Al was de snoezige en pluizige unicorn die we vandaag de dag kennen toen nog een woest en sterk beest. Tot zover deze geschiedenisles over de eenhoorn. Voor een unicorn feestje richten we ons graag op die vrolijke en kleurrijke unicorn.

Draaiboek Unicorn feestje

▷ Eenhoorn / Unicorn kinderfeestje 🦄 organiseren in 2022? Zo pak je dat aan! 🎈 (1)

Download hier het complete draaiboek voor een Unicorn feestje met 30 pagina’s boordevol tips, inspiratie en ideeën.

Bekijk draaiboek

Unicorn kinderfeest ideeën

Een eenhoorn feestje is heel eenvoudig zelf te organiseren. Dit kan gewoon binnenshuis of, als het zonnetje schijnt, in de tuin of het park in de buurt. We zetten wat unicorn feestideeën op een rijtje, zodat jouw unicorn feestje super makkelijk (en) onvergetelijk wordt.

1. Uitnodiging met een magisch unicorn tintje

Een onvergetelijk en origineel unicorn kinderfeestje begint met het versturen van een creatieve uitnodiging. Stel eerst samen met je zoon of dochter een lijstje met genodigde op. Omdat dit niet altijd even makkelijk is, hebben we hier wat tips voor het opstellen van een lijst. Vervolgens ga je (samen) aan de slag met het knutselen van een unicorn feestjes uitnodiging. Wil je hier niet te veel tijd aan besteden? Kies er dan voor een set unicorn uitnodigingen te bestellen.

Voorbeeld kant-en-klare unicorn uitnodigingen:

Zelf aan de slag met een unicorn uitnodiging

Voor alle knutsel liefhebbers onder ons hebben we wat unicorn-feestje-uitnodiging-maak-ideeën:

  1. Unicorn kaartje – Zoek een leuke unicorn kleurplaat op internet en druk de afbeelding af op de rechterbovenhoek van een vel papier. Verdeel het A4 papier hiervoor eerst in vier vlakken. Voor een extra vrolijk eenhoorn tintje kun je hiervoor een licht gekleurd papier nemen, bijvoorbeeld lichtroze of lichtgeel. Door iets zwaarder papier te kiezen (minimaal 120 gram) zullen er minder snel scheuren en kreukels ontstaan. Kleur, verf, plak etc. de kleurplaten op de uitnodiging vervolgens en voeg jouw gewenste uitnodiging tekst toe.
  2. Creabea uitnodiging – Wil je een écht creatieve uitnodiging passend bij je unicorn feestje? Plan dan een knutselmiddag met je zoon of dochter en ga aan de slag met het knutselen van een hoorn, unicorn masker of een potje met magische glitter. Hang hier met een kleurrijk lintje de uitnodiging aan en voilá je creatieve eenhoorn kinderfeestjes uitnodiging is ready to share!

Naast het online bestellen of zelf knutselen van een uitnodiging, is er nog een optie: print je eenhoorn uitnodiging! Het unicorn draaiboek bevat twee leuke unicorn uitnodigingen die als A6 kaartje gevouwen kunnen worden. Makkelijk én leuk!

2. Let’s get this party started!

Als alle feestbeesten op het schoolplein zijn verzameld, is het tijd om naar de feestbestemming te vertrekken. Met een spannende en magische binnenkomer maak je de start van het kinderfeestje onvergetelijk. Dit doe je door een oud licht gekleurd dekbedovertrek te versieren met glitters, regenbogen en sprinkels. Knip het vervolgens in de lengte en breedte van de deur waardoor de kinderen naar binnen zullen komen en knip in de lengte lange stroken. Een andere optie is het knippen van lange slierten uit verschillende kleuren crêpepapier. Hang boven de deur lichtblauwe ballonnen als wolk. Zo creëer je een echte regenboog ingang. Zorg dat de ruimte achter de deur versierd is met slingers, eenhoorn afbeeldingen en regenboogkleuren. Ook kun je de ruimte kleurrijk maken met discoverlichting. Het feestje krijgt hierdoor meteen een kickstart: laat het eenhoorn feest maar beginnen!

▷ Eenhoorn / Unicorn kinderfeestje 🦄 organiseren in 2022? Zo pak je dat aan! 🎈 (4)

Unicorn versierpakketten: handig & super sfeervol!

Tijdbesparingstip: maak het jezelf makkelijk en bestel online passende eenhoorn versiering. Zo kun je snel zelf je versierpakket samenstellen en heb je het huis in een mum van tijd tot een unicorn paradijs omgetoverd!

▷ Eenhoorn / Unicorn kinderfeestje 🦄 organiseren in 2022? Zo pak je dat aan! 🎈 (5)
▷ Eenhoorn / Unicorn kinderfeestje 🦄 organiseren in 2022? Zo pak je dat aan! 🎈 (6)

3. Unicorn verkleedpartijtje

Na binnenkomst het eten van een stukje unicorn cake (zie punt 5) en een glaasje drinken, worden de kids omgetoverd tot magische eenhoorns. Hiervoor hebben we de volgende tips:

  • Met geschminkte gezichtjes creëer je al snel een kleurrijk effect. Kies hiervoor van te voren een schmink patroon uit. Iets minder tijdrovend is het gebruiken van een glitter spray of het beplakken van de gezichten met gekleurde steentjes.
  • Maak tijdens het voorbereiden van het eenhoorn feestje voor alle kinderen een eenhoorn. Dit kan door een wc rolletje in te knippen, opgerold vast te plakken en vervolgens met een mooi kleurtje te verven. Maak met een perforator gaatjes aan beide zijden en voorzie beide gaatjes van een mooi koordje.
  • Maak met crêpepapier en een dun lint een unicorn staart voor de kids.
  • Vinden de kinderen het leuk om te knutselen? Dan kun je de bovenstaande ideeën ook gewoon gebruiken als invulling van het kinderfeestje. Laat de kinderen elkaar schilderen en beplakken en knutsel samen een eenhoorn en staart.

In het eenhoorn feestjes draaiboek hebben we bovenstaande versier ideeën uitgebreid voor je uitgewerkt.

4. Unicorn feest spelletjes

Een unicorn kinderfeestje is pas echt compleet met toepasselijke spelletjes. Gelukkig kunnen leuke en simpele spelletjes makkelijk worden omgetoverd in een unicorn spelletje. Enkele kinderfeest spelletjes ideeën hebben we hieronder genoteerd:

1. Donuthappen

Je bent vast bekend met het oud Hollandse koekhappen. Vervang deze peperkoeken door roze donuts, rijg hier een touw door en laat de kids donuthappen.

▷ Eenhoorn / Unicorn kinderfeestje 🦄 organiseren in 2022? Zo pak je dat aan! 🎈 (7)

2. Eenhoorntje prik

Ook het spelletje ezeltje prik is eenvoudig te veranderen in een eenhoorn spelletje. Laat de ezel achterwege en laat op A3 of A2 formaat een unicorn printen.

3. Voetverven

Haal wat felgekleurde verf in huis en ga op zoek naar een rol behang. Laat de kinderen kliederen met de verf op de rol behang. Zodra deze droog is, hang je het kunstwerk op als extra kinderfeestjes versiering. Zorg voor dit spelletje dat de kinderen oude kleren aan hebben.

4. Hartendiefje

Haal een zak suikerhartjes in huis en laat de kinderen één voor één met twee chinese stokjes één minuut lang hartjes verzamelen. Degene met de meeste hartjes is de hartendief van het kinderfeestje.

▷ Eenhoorn / Unicorn kinderfeestje 🦄 organiseren in 2022? Zo pak je dat aan! 🎈 (8)

5. Eenhoorn Piñata

Sluit de spelletjes middag af met een unicorn piñata. Laat de kinderen één voor één een minuut met een blinddoek tegen de piñata aanslaan. Deze piñata kun je kopen op bol.com.

Wil je liever zelf een eenhoorn piñata knutselen? Dat kan! Benodigdheden hiervoor zijn een doos of ballon, wcrolletjes, oude kranten, wc-papier, crêpepapier, behanglijm en wat verf. Zodra je piñata af is, kun je hier aan de bovenkant een gat in maken. Vul de piñata met confetti en snoepjes en laat de winnaar de uit de piñata gevallen snoepjes verdelen.

▷ Eenhoorn / Unicorn kinderfeestje 🦄 organiseren in 2022? Zo pak je dat aan! 🎈 (9)

5. Kleurrijke traktaties

Bij een verjaardagsfeestje hoort een traktatie. Denk hierbij aan een stukje taart, cake of andere lekkernij bij aanvang van het unicorn feestje. Een lekker en gezond tussendoortje en eventueel een kleinigheidje voor de kids om mee te nemen naar huis. Zo kunnen zo nog even nagenieten van het magisch dagje. Hier wat tips voor kleurrijke unicorn traktaties:

1. Unicorn cake

Maak (of koop) een cake en bekleed deze cake met wit of lichtroze fondant. Rolfondant kun je gewoon kopen bij de supermarkt. Maak vervolgens met een andere kleur fondant een gezichtje op de zijkant van de cake. De unicorn taart maak je af met een hoorn. Hiervoor kun je een ijshoorntje gebruiken of een rondgedraaid snoep spekje op satéprikker. Met eetbare goudverf of spray geef je de eenhoorn (en cake) een magische finishing touch. Is het zelf maken van een unicorn taart iets te veel werk? Heb je al eens nagedacht over een taart bestellen? Dit kan heel eenvoudig online en wordt op de dag van het kinderfeestje keurig afgeleverd. Kies een mooie afbeelding van een eenhoorn om erop te laten drukken en je unicorn taart is geboren!

▷ Eenhoorn / Unicorn kinderfeestje 🦄 organiseren in 2022? Zo pak je dat aan! 🎈 (10)

2. Magische donuts

Smeer minidonuts in met een mengsel van suikerpoeder en water en besprinkel ze vervolgens met gekleurde hagel.

▷ Eenhoorn / Unicorn kinderfeestje 🦄 organiseren in 2022? Zo pak je dat aan! 🎈 (11)

3. Sugar pop

Dompel een aardbei onder in gesmolten witte chocolade en rol ze vervolgens in gekleurde hagel. Steek er dan een lollystokje of satéprikker in en je aardbeien/chocolade lolly is geboren!

▷ Eenhoorn / Unicorn kinderfeestje 🦄 organiseren in 2022? Zo pak je dat aan! 🎈 (12)

4. Healthy rainbow

Maak met gezonde hapjes een kleurrijke regenboog. Pak een schaal, leg hier groenten en fruit naar de kleuren van de regenboog op en maak een gezond dipsausje. Denk bijvoorbeeld aan groenten en fruit als gele paprika, stukjes mango, snoeptomaatjes, frambozen, blauwe bessen en schijfjes komkommer.

▷ Eenhoorn / Unicorn kinderfeestje 🦄 organiseren in 2022? Zo pak je dat aan! 🎈 (13)

Aan de slag!

Enthousiast geworden over dit thema? Download dan snel het onderstaande draaiboek voor het unicorn feestje.

▷ Eenhoorn / Unicorn kinderfeestje 🦄 organiseren in 2022? Zo pak je dat aan! 🎈 (14)

Download draaiboek

Meer ideeën voor een unicorn feestje?

Zoals je ziet kun je heel eenvoudig zelf een unicorn of eenhoorn feestje voor je zoon of dochter te organiseren. Heb je zelf nog leuke ideeën, aanvullingen of tips? Laat het dan vooral weten!

Bespaar tijd door themaversiering en uitnodigingen voor het unicorn kinderfeestje online te bestellen.

▷ Eenhoorn / Unicorn kinderfeestje 🦄 organiseren in 2022? Zo pak je dat aan! 🎈 (15)
▷ Eenhoorn / Unicorn kinderfeestje 🦄 organiseren in 2022? Zo pak je dat aan! 🎈 (16)
▷ Eenhoorn / Unicorn kinderfeestje 🦄 organiseren in 2022? Zo pak je dat aan! 🎈 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 6258

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.